Veronique Van Speybroeck Laureaat van de Academie in de Klasse Natuurwetenschappen

De Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) heeft afgelopen zaterdag 10 december de Laureaten van de Academie bekendgemaakt voor het jaar 2011. De titel van Laureaat is de hoogste onderscheiding die de Academie jaarlijks toekent als een erkenning voor een verdienstelijke academische loopbaan tot de leeftijd van 40 jaar.

Veronique Van Speybroeck (Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur) werd uitgeroepen tot Laureaat van de Academie in de Klasse van de Natuurwetenschappen.

Veronique Van Speybroeck is hoofddocent met hoofdzakelijk onderzoeksopdracht in de vakgroep Toegepaste Fysica en stichtend lid van het interfacultair Centrum voor Moleculaire Modellering van de Universiteit Gent (http://molmod.ugent.be). Zij verricht onderzoek binnen het domein van de moleculaire modellering en bestudeert in het bijzonder de kinetiek van chemische reacties op de nanoschaal. Haar huidig onderzoek is voornamelijk geconcentreerd rond katalytische reacties in nanoporeuze materialen. Dit onderzoek kadert binnen een prestigieuze Starting Independent Researcher Grant uitgereikt door het European Research Council (ERC).