Quantum Matters/Meet the Modelers

Quantum Matters/Meet the Modelers: een informele avond met de doctoraatsstudenten, postdocs, professoren en alumni van het Centrum voor Moleculaire Modellering (CMM).

Heb je interesse in fundamenteel onderzoek, maar vraag je je soms af wat de concrete toepassingen zijn? Ben je benieuwd naar wat moleculair modelleren precies is, hoe het relevante maatschappelijke problemen kan helpen oplossen of wat het kan betekenen voor de chemische industrie? Wist je dat we materialen ontwerpen die CO2 efficiënt kunnen opslaan, en zelfs drinkwater kunnen halen uit woestijnlucht? Heb je zin in gratis hapjes en drankjes?

Kom dan zeker eens langs op de bovenste verdieping van de iGent-toren op 18 februari! Op dit evenement laten we je een eerste keer proeven van dit vakgebied op een begrijpelijke en interactieve manier. De nadruk ligt op de toepassingen waarvoor moleculair modelleren gebruikt kan worden. Via een ludieke game laten we je kennismaken met enkele aspecten hiervan. Tot slot laten we ook enkele CMM alumni met verschillende jobprofielen en achtergronden aan het woord. Zij komen vertellen over (het leven na) een doctoraat aan ons onderzoekscentrum, en geven jou de kans om je meest prangende vragen te stellen.

Stel je hapjes veilig en registreer nu via deze link! Tot dan!